Visita al Museu del Barroc de Catalunya

Comissió: Actes / Jornades Lúdiques (Catalunya Central)
Descripció: La Demarcació ha organitzat una visita al Museu del Barroc de Catalunya, que recentment ha inaugurat les noves dependències.

Ubicat a l'antic col·legi de Sant Ignasi, el Museu de Manresa ha anat evolucionant i desenvolupant diverses funcions culturals, patrimonials i socials al llarg de la seva història. En cada una de les seves etapes, el Museu no ha perdut mai el seu caràcter públic. Des de la seva inauguració a finals del s.XIX.

L'edifici Declarat Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN), l'antic col·legi de Sant Ignasi és un gran edifici de planta quadrangular bastit a l'entorn d'un ampli claustre central d'aire neoclàssic. Fou construït pels jesuïtes a mitjan s. XVIII en terrenys adjacents a l'antic hospital de Santa Llúcia, lloc on membres d'aquest orde religiós s'havien instal·lat des de l'inici del s. XVII. Durant molts anys va funcionar com a centre d'ensenyament.

Programa
De 16.00 a 16.45 h Visita a la intervenció arquitectònica.
De 16.45 a 17.45 h. Visita guiatge museu.

La visita anirà a càrrec de David Closes, Cap de Servei de Projectes Urbans i Infraestructures Territorials.
Arquitecte per l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (Universitat Politècnica de Catalunya). Ha treballat principalment en projectes d'escala urbana, en projectes d'espai públic i en propostes de paisatge per a diferents administracions públiques. Del 2004 al 2011 va exercir de cap del Servei de Projectes Urbans de l'Ajuntament de Manresa.

Visita GRATUÏTA
PLACES LIMITADES
Dates: Divendres, 28 de juny de 2024
Horari: A les 16 h. a la Plaça de Sant Ignasi, 14-16 de Manresa
Com arribar
On aparcar
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.