Visita tècnica guiada a Sincrotró ALBA

Comissió: Actes / Jornades Lúdiques (Catalunya Central)
Descripció: La Demarcació de la Catalunya Central, ha organitzat una visita guiada al Sincotró ALBA.

El Sincrotró ALBA és una infraestructura científica de tercera generació situada a Cerdanyola del Vallès i és la més important de la zona del Mediterrani.

Es tracta d'un complex d'acceleradors d'electrons per produir llum de sincrotró, la qual permet visualitzar l'estructura atòmica i molecular dels materials i estudiar les seves propietats.

La visita consisteix en una ruta per diferents parts l'interior de les instal·lacions amb explicació divulgativa que va alternant des dels principis bàsics de la física en la qual es basa el seu funcionament fins a les principals solucions tecnològiques que fan possible el funcionament d'un sincrotró i des de molts àmbits diferents de l'enginyeria des de les infraestructures a les mecàniques d'alta precisió.

La visita comença amb un breu vídeo i continua cap a les instal·lacions on començarem visitant l'exterior de l'accelerador de partícules fins a les seves aplicacions científiques, a les línies de llum, on es fa la recerca bàsica per la qual es requereix un Sincrotró.

En la ruta es podrà veure el búnquer de l'accelerador, diferents estacions experimentals així com gran quantitat d'instal·lacions i equipaments científics i tècnics.

La visita anirà a càrrec del Sr. Carles Colldelram Peroliu, Enginyer Industrial de la nostra Demarcació.

Visita gratuïta
Dates: Dimecres, 22 de novembre de 2023
Horari: De les 16.00 h a les 18.00 h.
Carrer de la Llum, 2-26 - Cerdanyola del Vallès.
Com arribar
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.