Visita tècnica a La Galera, el making off de les peces de La Sagrada Família

Comissió: Actes / Jornades Lúdiques (Catalunya Central)
Descripció: La Intercol·legial Tècnica del Bages-Berguedà us convida a visitar La Galera, al municipi de Gaià (Comarca del Bages), l'escenari on es produeixen les peces de la Sagrada Família. Places limitades!

La visita tècnica, estarà conduïda per Ramon Espel (cap de construcció) i Carles Farràs (cap de producció, edificació i tecnologia). L'activitat tindrà lloc el divendres 28 d'abril a les 16 h, amb una durada aproximada d'una hora i mitja.

Les places són limitades i està oberta la inscripció per a tots els col·legiats dels EIC, COAC-CC, CETIM i Cateb.

En aquestes instal·lacions es prefabriquen els elements que s'estan utilitzant en la construcció de la Sagrada Família. Generalment s'hi fa un primer muntatge per verificar que funcionen correctament.

Què és?

A La Galera, una entitat de població de Gaià, en la denominada Catalunya Central, hi ha un taller extern de la Sagrada Família. Està ubicat en un terreny de dotze hectàrees que la Fundació Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família va decidir llogar un parell d'anys abans de la dedicació del temple, amb el propòsit de disposar d'un espai on poder prefabricar, muntar i comprovar l'eficàcia de les diferents peces que formaran part dels últims elements que s'estan construint de la Sagrada Família.

Què s'hi fa?

A les dependències de La Galera es produeixen molts elements de la Sagrada Família: les plantilles de fusta que serveixen de guia per a la col·locació de les estructures o elements de volta catalana. També es treballa en les columnes de les cobertes de la nau principal, en els ponts que han d'unir les torres centrals i, fins i tot, en el pintat de les petites peces metàl·liques que han de coronar les arestes de la torre de Maria i que faran de parallamps.

Però a La Galera bàsicament es treballa en els elements prefabricats, com els que es van utilitzar en la construcció de la sagristia de ponent, que després van ser traslladats a Barcelona per ser ubicats en el lloc que els pertocava.

Molt Important! Cal portar calçat adequat per accedir a l'obra i que cadascú porti el seu casc. Gràcies!

Visita gratuïta
Dates: Divendres, 28 d'abril de 2023
Horari: De les 16 a les 17.30 h. Galera (Gaia) a la Comarca del Bages.
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.