Visita a la "PIRELLI"

Comissió: Actes / Jornades Lúdiques (Catalunya Central)
Descripció: Des de la Demarcació de la Catalunya Central, s'ha organitzat una visita a les instal·lacions de la fàbrica PIRELLI de Manresa.

De fàbrica de barrets a centre logístic de primer ordre

A un extrem de la partida de la Plana del Pont Nou s'hi va edificar a la segona meitat del segle XIX una fàbrica tèxtil dedicada a la confecció de barrets i d'aquí que es conegués com la fàbrica dels Barrets.
La raó social Ferigola, Castelló i Companyia, amb despatx a Barcelona, va establir una moderna fàbrica de barrets (registrada el 1892) que no devia anar gaire bé perquè al cap d'uns anys les instal·lacions van ser venudes a una serradora.
La zona dels Barrets va ser l'espai on es van començar a practicar diferents esports, com els primers partits de futbol, pràctiques de cotxes i motos. També va ser on es van fer els primers aterratges d'avions que van arribar a la ciutat.

El 1917 es va obrir un nou negoci amb la fàbrica de pneumàtics Nacional que va ser la primera a tot l'estat. El 1923 la indústria va ser comprada per la Societat italiana Pirelli dedicada a la fabricació de pneumàtics, càmeres d'aire, tota mena d'articles de goma i cables elèctrics (a Vilanova i La Geltrú).

Programa

- Benvinguda.
- Vídeo Història de Pirelli Manresa.
- Museu.
- Refugi Antiaeri.
- Zona resclosa, turbina i escala de peixos.
- Logística. Procés logístic del magatzem de pneumàtics. Visita una part magatzem.
- Site. Servei logístic per altres empreses i productes.

Visita gratuïta
Cal confirmar l'assistència, places limitades
Dates: Dijous, 15 de setembre de 2022
Horari: A les 16 h a les instal·lacions de la Pirelli , Av. Pirelli de Manresa.
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.