La industrialització a la Catalunya Central - Presencial

Comissió: Actes / Jornades Tècniques (Catalunya Central)
Descripció: PATRIMONI INDUSTRIAL DE LA CATALUNYA CENTRAL: RIQUESA, VARIETAT I SINGULARITAT

Conferència "La industrialització a la Catalunya Central"

La industrialització catalana forma part de les característiques definidores del nostre País i es configura com un element clau per a explicar la història dels últims 200 anys. El procés d'industrialització de Catalunya ens ha deixat nombrosos testimonis i senyals tant materials i socials com econòmics. Encara que el fet de la industrialització es va estendre per tot el país, la incidència a la Catalunya Central va tenir una importància destacada.

Tenim un Patrimoni Industrial edificat. Alguns, elements complexes del Patrimoni Industrial en el que es conserva el continent junt amb el contingut. Antigues fàbriques que resten amb el seu salt d'aigua, la xemeneia, els elements de transmissió de l'energia, els telers. Antigues fàbriques, amb tots els seus elements de producció, són elements preciosos del Patrimoni Industrial, vertaders museus de la industrialització. Altres, despullats ja del seu contingut, però que constitueixen un conjunt d'immobles de valor arquitectònic o tècnic o de significació col·lectiva que una generació rep i que si és possible traspassa a les generacions següents.

Des de la Demarcació de la Catalunya Central es va fer l'encàrrec a l'Associació per a presentar un recull dels llocs més interessants del passat industrial de l'àmbit, pel coneixement dels enginyers de la Demarcació, però també, constatar l'estat de protecció dels diferents elements per, en el seu cas, poder fer les actuacions necessàries davant l'Administració per posar-los en valor.

La conferència anirà a càrrec del Sr. Josep Alabern i Valentí, president de l'Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d'Arqueologia Industrial de Catalunya, Enginyer Industrial i expresident de la Demarcació de la Catalunya Central del Col·legi d'Enginyers.

Autors del recull: Dídac Gordillo Bel i Jordi Rogent Albiol

Lloc: Aula de formació de la Demarcació.

CONFERÈNCIA GRATUÏTA !!!
Dates: Dimarts, 29 de març de 2022
Horari: A les 18 h.
Inscripcions: Període inscripció tancat

Places limitades.